Coyotes tulee tänne tänä iltana etsimään vuoden 2023 ensimmäistä voittoaan

Pittsburgh Penguins yrittää katkaista kuuden ottelun tappioputken viimeisessä ottelussaan Vegasille 5-2-tappion jälkeen. Sidney Crosbylla on joukkueen ennätys 45 pistettä 20 maalilla ja 25 syötöllä, kun taas Evgeni Malkinilla on 34 pistettä jaettuna 12 maaliin ja 22 syöttöön.

Jo kuudennella täydellä NHL-kaudellaan 24-vuotias NHL Pelipaidat pukeutunut Clayton Keller edustaa vakiintunutta franchising-pelaajaa, jonka ympärille tämä joukkue toivoo rakentavansa. Kellerin pitäisi olla jonkin aikaa Arizonassa, sillä hän on allekirjoittanut erittäin kohtuullisen 7,15 miljoonan dollarin ylärajan kauden 2027-28 aikana.

NHL Pelipaidat pukeutunut Guentzel tasoitti asian kuuden minuutin sisällä. Sidney Crosby antoi kerran lyhyen syötön maaliin ennen kuin Vejmelka pääsi liukumaan yli. Guentzel teki jälleen maalin jakson puolivälissä ja päihitti Vejmelkan terävästä kulmasta Bryan Rustin syötössä.

Yksi Pittsburghin parhaimmista hyökkäävistä pelaajista tällä kaudella on Sidney Crosby, jonka Pittsburgh Penguins Pelipaita on jo 45 pistettä (20 maalia, 25 syöttöä) ja joka pelaa keskimäärin 20:08 per ottelu. Jake Guentzelillä on 15 maalia ja 20 syöttöä yhteensä 35 pistettä (1,0 per peli).

Maalivahti Tristan Jarry NHL Pelipaidat on tehnyt leijonanosan työstä tällä kaudella, ja hän on tehnyt ennätyksen 15-5-4 25 pelissä tällä kaudella 2,75 GAA:lla ja 0,918 SV%:lla. Backup Casey DeSmith on kuitenkin ollut nettossa kahdessa viimeisessä pelissä ja on 4-8-2 3,14 GAA:lla ja 0,907 SV%:lla tällä kaudella.

Pittsburgh on 0-6 viimeisissä kuudessa ottelussaan ja 0-4 viimeisessä 4 maantiepelissään, kun taas yli on 3-0-1 heidän 4 viimeisessä pelissään sallittuaan 5 maalia tai enemmän edellisessä pelissä. Arizona on 1-5 viimeisissä kuudessa pelissään itäistä konferenssia vastaan ja 1-5 neljännen pelin viimeisissä kuudessa pelissä neljän kuuden yön tilanteessa, kun taas yli on 5-1 heidän viimeisissä kuudessa pelissään.